A koronavírus járvány terjedése miatt a kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. Ebben az új munkarendben 2020. március 16-tól a tanítás online felületeken folyik a Nyíregyházi Szakképzési Centrum minden tagintézményében. Ez egy más tanulástechnológiai lehetőség, nem szabadidő. Az oktatás a továbbiakban is zavartalanul folytatódik. Minden diákot az osztályfőnöke, szaktanára keresni fog a teendőkkel kapcsolatban. A tananyagot elsősorban elektronikus úton juttatjuk el a tanulók felé. A házi feladatot a Kréta rendszerben teszik közzé a szaktanárok. További segédanyagokat az iskolák illetve a szaktanárok által megválasztott digitális platformon fogjuk megosztani. A számonkérés formájáról a tanulókat ugyancsak elektronikus formában értesíteni fogják a szaktanárok. Az érdemjegyeket az Kréta rendszerben fogjuk megjeleníteni.

Az iskolák hétfőtől csütörtökig 8:00-16:30 között, pénteken 8:00-14:00 között tartanak nyitva. Kérünk mindenkit, hogy az adott tagintézmény felkeresése előtt az iskola telefonszámán érdeklődjenek ennek menetéről! Az új munkarendet kialakítására létrehoztuk a Nyíregyházi Szakképzési Centrum vezetőiből és a tagintézmények igazgatóiból álló Operatív munkacsoportot, melynek feladata kidolgozni a tantermen kívüli digitális munkarend egységes szabályait.  A kapcsolattartás érdekében kérjük Önöket, hogy folyamatosan kísérjék nyomon a Kréta rendszert, valamint a Centrum és a tagintézmények honlapjait, Facebook felületeit.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár ezzel kapcsolatos levelét ide kattintva megtekinthetik.

Számítunk az Önök együttműködésére. Köszönjük megértésüket! Kérdésével, észrevételével forduljon hozzánk bizalommal az alábbi e-mail címen: centrum@nyiregyhaziszc.hu

Nyíregyháza, 2020. 03.16.

Gurbánné Papp Mária
főigazgató