Az idei versenyszezont a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma cukrászai kezdték meg a Sirha kiállítás (Budapest) Pataki János emlékversenyén.

A diák kategóriában – ahol a „mesevilág” volt a téma – versenyzőink két arany és egy bronz fokozattal tértek haza. Ez csak a kezdet a versenyek sorában, mivel tanulóink már túl vannak a Szakma Kiváló Tanulói Verseny előselejtezőin és most arra várunk, kik jutnak tovább a döntőbe. Köztük van az a szakács tanuló is, akit az idei év legjobb szakácstanulója díjjal jutalmazott meg Szilvási István, volt nyíregyházi képviselő.

Közeleg a mára már az ország egyik legrangosabb gasztronómiai versenyévé vált Tatai Farsang Kupa, ahol vendéglátásszervező diákunk adhat számot felkészültségéről. A verseny zsűrije a  Dr. Béres József emlékére tervezett díszasztalunkat bírálhatja.

A pincér és vendéglátásszervező tanulóink komoly szakmai feladatot kapnak akkor, amikor a Megyei Nemzeti Gasztronómiai Szövetség felkérésére segédkeznek az idén is megrendezésre kerülő Mestervacsorán. A sipkays mesterszakoktatók irányításával láthatnak bele olyan mesterfogásokba, kulisszatitkokba, amilyeneket a hétköznapokban nem tapasztalhatnak meg.

Tanulóinkon kívül mestereink is megmérettetik magukat versenyeken:

  • Kollonay István mestercukrász szakoktatónk a Stuttgarti Olimpián mutatja meg tudását, ahol egy, felnőttoktatásban végzős diákunk lesz a segítségére.

Turisztikaszervezős tanulóink egy országos versenyen ismertették elképzelésüket a nyíregyházi turizmus fejlesztéséről, amit a 100 pályamunka közül – többszöri szűrő után –  6. hellyel díjaztak.

Azonban nem csak a szakmai versenyekben értek el sikereket. Immár második éve nyerte meg szakgimnáziumi tanulónk a megyei Implom József helyesíró versenyt, és képviselheti majd a Sipkayt az országos döntőben, ahol a tavalyi évben is országos II. helyezést ért el.

Hosszú még a sora azoknak a versenyeknek, ami a sipkaysokra várnak a tavasz során.

A képen szereplők:

  • Danyi Réka (tanuló)
  • Molnár Diána (tanuló)
  • Jenei Evelin (tanuló)
  • Strankula Katalin (felkészítő tanár)