Idén már negyedik alkalommal került átadásra az iskolák javaslatára a szakma nagykövete cím, amelyet az iskoláink olyan volt tanulóinak adományozunk, akik sikeresek szakmájukban és ezáltal életútjukkal példát mutathatnak tanítványainknak és a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A nagykövetek az ifjúság példaképei lehetnek. A rendezvény nyitányaként sor került a kiírt pályázatok eredményhirdetésére is. 

„Építs robotot!” címmel meghirdetett pályázat óvodások számára:
Közel 150 pályamű érkezett be, nagyon találékonyak és kreatívak voltak a pályázók, ezért nagyon nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek a döntés meghozatalában. A nyertesek a LEGO Manufacturing Kft. felajánlásának jóvoltából értékes díjazásban részesültek.

1. helyezett: Kiss Dávid

2. helyezett: Drenyószki Kíra

3. helyezett: Demeter Péter György

A „Szakmák gyerek szemmel” megnevezésű pályázat alkalmával olyan rajzokat vártunk a térség általános iskolásaitól, amelyeken keresztül bemutatják, hogy ők milyennek látják nagyapájuk mesterségét. Az első három helyezett a National Instruments Hungary Kft. felajánlásának jóvoltából értékes nyereményt kapott.

 1. helyezett: Palicz Milla Milica, 6/B
Kodály Zoltán Általános Iskola

2. helyezett: Somogyi Zoé, 6./a
Móricz Zsigmond Általános Iskola

3. helyezett: Elek Liza Flóra, 6. osztály
Kodály Zoltán Általános Iskola

„Szakma werkfilm” címmel hirdettünk meg pályázatot a szakképzésben tanuló diákok számára. Olyan kisfilmeket vártunk a pályázóktól, amelyben iskolájukat mutatják be, azt, hogy miért érdemes ott tanulni. Az első három helyezett a National Instruments Hungary Kft. felajánlásának jóvoltából értékes nyereményt kapott.