Szakmai Műhelymunka - Gépész Témanap

Második alkalommal rendeztük meg 2019. március 21-én a térség gazdálkodó szervezeteinek közreműködésével, a szakmák népszerűsítése és a duális szakképzés erősítésének céljából tematikus műhelynapunkat a GINOP-6.2.3-17-2017-00017 „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” című projekt keretében kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.

Itt lehetősége nyílik egy-egy cégnek bemutatkozni minden tagintézményünk érdeklődő tanulói és tanárai előtt. Megismerhetjük profiljukat, ötleteket meríthetünk a tanórákhoz, a további közös munkához.

A rendezvényen négy, térségünkben meghatározó gépész vállalat mutatkozott be: Járműszerelvényt Gyártó Zrt., Hot&Cold Therm Kft., T-Forg Trans Kft. és a STEEL-BUILDING Kft.

A cégek jó kapcsolatot ápolnak a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal és több tagintézményünkkel, mint a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben újonnan beszerzésre került hegesztő szimulátort Kerezsiné Viznyiczky Anikó, a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanára bemutatta be.

A bemutatók után egyénileg is ki lehetett próbálni a témával kapcsolatos eszközöket és kötetlen szakmai beszélgetés keretében tapasztalatokat cserélhettek a cégek képviselői és a résztvevő tanárok.

 

Képeket a galériában tekinthetik meg.

 

http://kolcseytv.hu/egyedulallo-digitalis-kozossegi-alkotomuhely/

https://www.kelet.hu/cimlap/2019/03/21/mint-a-valosagban.kelet

https://www.nyiregyhaza.hu/post/gepeszeti-temanapot-tartottak-a-digitalis-kozossegi-muhelyben-2019-03-22

Elérhetőségek

 4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.
 centrum@nyiregyhaziszc.hu
 +3642512371

Hírlevél

Search