Tudományos és technikai fesztivál - Arany- és ezüstérem

Színesen csillogó érmekkel térnek haza a BánkiRobot Team tagjai Afrika legnagyobb ifjúsági tudományos fesztiváljáról

 

Ebben az évben 10. alkalommal rendezte meg az ATAST (Tunisian Association for the future of Science and Technology) az I-FEST² elnevezésű, kilenc napos tudományos és technikai fesztivált. Hazánkat első alkalommal képviselte egy kis küldöttség.

A fesztivál egyben verseny is, amely a 14-24 év közötti ifjú kutatókat, és feltalálókat vártak a világ minden pontjáról. A magyar versenyzők előzetesen a Kossuth Klub által már több, mint 20 éve megrendezett OTTDK versenyen szereztek jogot a részvételre.

A fesztivál 2019.03.21.-27. között Monastirban került megrendezésre. A világ 32 országából 250 projektet hozott a több mint 1000 résztvevő. Nyolc szekcióban versenyeztek a diákok, ebben az évben két új liga is indult: robotika, és közgazdaság.

A magyar küldöttség – mindketten a BánkiRobot Team tagjai - két szekcióban képviseltette magát.

Tóth Bence, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolájának végzős diákja a Sign Language Gloves elnevezésű projektjével a Mérnöki Tudomány szekcióban EZÜSTÉRMET szerzett.

Zsigó Miklós, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 11.-es tanulója pedig Moth.NET elnevezésű projektjével a Környezeti Informatika (enviromental informatics) szekcióban ARANYÉRMET szerzett.

A diákok mentora: Zsigó Zsolt Miklós, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolájának tanára.

A fesztiválon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, és a Bánkis Diákokért Alapítvány támogatása tette lehetővé, hogy Magyarországot képviseljük!

Elérhetőségek

 4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.
 centrum@nyiregyhaziszc.hu
 +3642512371

Hírlevél

Search