Tájékoztató az ÁSZÉV döntőjéről

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁSZÉV DÖNTŐJÉRŐL - www.nive.hu

Tájékoztatjuk, az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye 2020. évi döntőjébe jutott tanulókat, felkészítő tanáraikat, a küldő intézmények vezetőit, szülőket, hogy - a járványügyi helyzet miatt kiadott központi határozatokat elemezve, és figyelembe véve az érettségi vizsgák megtarthatóságával összefüggő intézkedéseket és a tanulói érdekeket egyaránt- a verseny lezárásával kapcsolatosan az alábbi döntés született:

1. A döntő pontszámának megállapítása az elődöntő fordulóban elért eredmény és a szakmai írásbeli érettségi teljesítmény együttes beszámításával történik, az A) és B) pontban részletezettek alapján:

A) A versenytárgynak megfeleltethető ágazati vagy ágazaton belüli specializáció írásbeli szakmai érettségi vizsga pontszámának beszámítása:

  • a középszintű vizsga esetén az elért pontszám 100%-a.
  • emelt szintű vizsga esetén az elért pontszám 120%-a.

    (Ha a versenyző írásbeli érettségi dolgozatának eredménye nem éri el az elégséges szintet, akkor a verseny döntőjében nem ér el helyezést.)

 

B) Az elődöntőben elért eredmény százalékban kifejezett értékéből képzett pontszám 20%-a (pl. 70%-os eredmény esetén 14 pont).

 

2. A döntő fordulóban az A) és B) pontban meghatározott pontszámok összege alapján kialakuló végleges sorrend alapján fogják a versenyzők a felsőoktatási felvételi eljárás során beszámítható többletpontokról szóló igazolást megkapni.

 

https://www.nive.hu/tanulmanyiversenyek/fooldal/index.php

Elérhetőségek

 4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.
 centrum@nyiregyhaziszc.hu
 +3642512371

Hírlevél

Search