Digitális Közösségi Alkotóműhely átadás

A GINOP-6.2.3-2017-00017 Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése című projekt keretében kialakításra került meglévő tanműhely átalakításával egy DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI ALKOTÓMŰHELY a Széchenyi támogatásával.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely, olyan oktatási tér, nyitott műhely, ahol projekt alapú saját motivációból eredő kísérletezéssel a digitalizáció, a robotika mellett kipróbálhatók hagyományos szakmák, többek között a könnyűipar és faipar.

A fejlesztés eredményeként Nyíregyházi Szakképzési Centrum tanulói a novemberben birtokba veszik az eszközöket és megismerkednek a lézergravírozás, a CNC maró, a hímzőgép, a 3D nyomtató, a drón és a robot működésével is. Tevékenységeiket a szaktanárok mellett a projektben foglalkoztatott műhelyfelelős és műhelyasszisztens is segíti.

A tanév során általános iskolás és óvodás csoportoknak is szervezünk foglalkozásokat, mellyel a szakmák megismerése és a pályaorientáció is a céljaink között van. A nyitott műhely elvnek megfelelően várjuk a város érdeklődő lakosságát is az előre meghirdetett időpontokban.

További információ kérhető: Dancsiskóné Bakos Katalin, projektmenedzser (06-70/527-3094, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Fényképek a galériában megtekinthetőek.

 

https://www.nyiregyhaza.hu/hihetetlen–robotok-es-varrogepek-kotottek-baratsagot-nyiregyhazan-2018-11-06

https://www.nyiregyhaza.hu/digitalis-alkotomuhely-atado-foto-szarka-lajos-2018-11-06

http://www.szon.hu/kozossegi-ter-ahol-kedvukre-alkothatnak-a-diakok/4041113

https://frissmedia.hu/hir/megyenkben-van-az-orszag-elso-digitalis-kozossegi-alkotomuhelye/9183

https://sg.hu/cikkek/it-tech/133788/atadtak-az-orszag-elso-digitalis-kozossegi-alkotomuhelyet-nyiregyhazan

Elérhetőségek

 

4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.


E-mail: centrum@nyiregyhaziszc.hu


Telefon: 42/512-371

 

Hírlevél

Adja meg az email címét és értesítjük minden újdonságról

Search