A Nyíregyházi Szakképzési Centrum fontos feladatának tekinti a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és szüleik iskolaválasztás előtti teljes körű tájékoztatását.
A korábbi évekhez hasonlóan arra törekszünk, hogy megosszunk minden olyan információt az érintettekkel, amely megmutatja a szakképzésben rejlő lehetőségeket, előnyöket.
Ennek érdekében ebben az évben is számos programmal, rendezvénnyel, tájékoztatóval, kiadványokkal készülünk. Elérhetőek vagyunk a különböző közösségi oldalakon, illetve az érdeklődők folyamatosan információt kaphatnak a Nyíregyházi Szakképzési Centrum honlapján.
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 2021. október 4-én tartja hagyományos Városi Szülői Értekezletét, melyen a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz. A résztvevők tájékoztatást kapnak a 2022/2023-as tanév képzési kínálatáról, a beiskolással kapcsolatos határidőkről, az új szakképzés nyújtotta lehetőségekről, az okleveles technikusképzésről, az orientációs évfolyamról, a dobbantó programról, a szakképzési ösztöndíj rendszeréről, a duális képzésről. A bemutatkozáson túl lehetőség nyílik az esetlegesen felmerülő iskolaválasztással kapcsolatos kérdések megválaszolására is.
A Városi Szülői Értekezleten a centrumhoz tartozó mind a tíz iskola képviselteti magát, így egy időben, egy helyszínen biztosítunk teljes körű tájékoztatást, ugyanakkor lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődők külön-külön is konzultáljanak az iskolák vezetőivel.

A RENDEZVÉNYEN BEMUTATKOZÓ ISKOLÁK:

Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum
Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium