„Azért vagyok pedagógus,
hogy a természetnek nyers gyémántját,
szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba!”

Németh László

Ismét közeledik június első vasárnapja, amikor azokat köszöntjük, akiknek mindannyian rengeteget köszönhetünk: tudást, általános műveltséget, emberséget, szakképzettséget. Németh László gondolatai jól érzékeltetik azt a felelősségteljes, kihívásokkal teli munkát, amelyet a tanárok nap, mint nap végeznek. A pedagógusnap ünnepi pillanataiban tisztelettel és szeretettel köszöntöm a Nyíregyházi Szakképzési Centrum valamennyi pedagógusát és mindazokat, akik segítik a pedagógiai munkát.

Különös volt az idei tanév: úgy indult, mint bármelyik másik, aztán március elején hirtelen félelmekkel, kihívásokkal teli, teljesen új élethelyzetben találtuk magunkat. Nem volt egyszerű dolgunk, át kellett térnünk a digitális oktatásra, online kapcsolattartásra, és értekezletre. Idén maszkban vizsgáztattunk, közben fertőtlenítő takarítást végeztünk, és végeláthatatlanul sorolhatnám a sok új, szokatlan feladatot. Nem teszem, mert mindenki tudja, együtt csináltuk, s örömmel tölt el, hogy jól vizsgáztunk.

Köszönetemet fejezem ki minden munkatársamnak a fáradhatatlan munkáért, kitartásért, az újdonságok iránti fogékonyságért. Köszönöm a sok jó gyakorlatot, s azt, hogy nem csak a tantestületek, az iskolák is összetartottak. Így együtt sikeresen vettük az elénk tornyosuló akadályokat. Hálás vagyok azért, hogy mindvégig a diákok érdekeit tarthattuk szem előtt. Remélem, virágok helyett idén sok-sok online üzenet ér majd célba, tolmácsolva a tanítványok köszönetét.

Hiszem, hogy hamarosan a személyes kapcsolatok varázsát megélve, egymásnak örülve, sok mindent átértékelve, ismét osztálytermekben folytathatjuk a munkát. Ehhez kívánok valamennyi kollégámnak jó egészséget, kitartást, türelmet és érdeklődő tanítványokat!

Gurbánné Papp Mária
főigazgató