Felnőttek oktatása

Korábban esti munkarendű felnőttoktatás a 2020/2021. tanévtől felnőttek oktatása elnevezéssel kerül meghirdetésre. 

Az új szakképzési rendszer nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosít a munkaerőpiacról az iskolarendszerbe, így felnőttként is lehetőség van két szakmajegyzéken szereplő szakma és egy szakképesítés ingyenes megszerzésére. Erre kizárólag iskolai rendszerű szakképzésben van lehetőség.

A szakmai oktatás a felnőttek esetében csökkentett időtartamban, akár munkaidőhöz igazodó formában történik, a kellő rugalmasság biztosítása érdekében egyéni tanrendet is biztosítunk. A képzési idő – a hasonló munkakörben megszerzett szakmai tudás figyelembevételével – akár negyedére is csökkenhet. Lehetőség lesz akár az elmélet e-learninges elsajátítására is.  Amennyiben a képzésben részt vevő az adott területen dolgozik, az őt foglalkoztató vállalat is részt vehet a képzésben duális partnerként, így a képzés az eddiginél sokkal rugalmasabban szervezhető meg.

A szakmai oktatásba, szakmai képzésbe való belépésre bármilyen életkorban lehetőség van. Aki a 25. életévét még nem töltötte be, akár a második szakmát is tanulói jogviszonyban szerezheti meg. A 25 év felettiek szakmai oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik.

A szakmák képzési ideje: maximálisan 2 év, mely csökkenthető előtanulmányok beszámításával! A korábbi tanulmányi eredmények beszámítása egyéni; az elbírálás az intézményben történik a beiratkozáskor.

A képzés időtartamával kapcsolatban minden esetben érdeklődjön az azt meghirdető iskolában!

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 iskolája várja jelentkezését! A 2020/2021.-es tanévre a jelentkezési időszak: 2020. június 15 – 2020. augusztus 31.

A megadott adatokat a GDPR szabályoknak megfelelően kezeljük, és harmadik fél számára nem adjuk ki. (Adatvédelmi szabályzatunk elérhető a Közérdekű adatok menüben.)

 

Érdeklődni lehet az iskoláinkban, vagy nálunk:

4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.

+36 70 198 7447

A felnőttek továbbra is ingyenes képzésben részesülhetnek az iskolai rendszerű szakképzésben!

 

A felnőttek oktatásában a Nyíregyházi Szakképzési Centrum képzéseinek kínálata

a 2021/2022-es tanévben

Az előzetes tudás beszámításával lehetőség van két évnél rövidebb idő alatt is szakmát szerezni. Ennek részleteiről és a képzés indításáról az iskolák adnak felvilágosítást.

A képzés időtartamával kapcsolatban minden esetben érdeklődjön az azt meghirdető iskolában!

NYÍREGYHÁZI SZC BÁNKI DONÁT MŰSZAKI TECHNIKUM ÉS KOLLÉGIUM

Gépjármű-mechatronikai technikus

 

NYÍREGYHÁZI SZC  BENCS LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLA

Ács
Burkoló
Festő, mázoló, tapétázó
Szárazépítő
Kereskedelmi értékesítő
Szakács
Pincér – vendégtéri szakember

 

 

NYÍREGYHÁZI SZC INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

Sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező
Karosszérialakatos
Járműfényező

 

 

 

 

NYÍREGYHÁZI SZC SIPKAY BARNA TECHNIKUM

 

 

 

 

 

NYÍREGYHÁZI SZC SZÉCHENYI ISTVÁN TECHNIKUM ÉS KOLLÉGIUM

Vállalkozási ügyviteli ügyintéző

 

NYÍREGYHÁZI SZC TELEKI BLANKA SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM – TISZALÖK

Logisztikai technikus
Postai üzleti ügyintéző
Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
Fodrász
Kozmetikus technikus
Kőműves
Bádogos
Burkoló
Hegesztő
Festő, mázoló, tapétázó
Két éves, érettségi vizsgára felkészítő képzés technikumban

 

 

 

NYÍREGYHÁZI SZC TISZAVASVÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

Gépgyártás-technológiai technikus
Szociális és rehabilitációs szakgondozó
Hegesztő
Gépi és CNC forgácsoló
Szociális ápoló és gondozó
Vegyész technikus
Asztalos
Központifűtés- és gázhálózat-rendszer-szerelő
Villanyszerelő
Épület- és szerkezetlakatos
Gyakorló ápoló

NYÍREGYHÁZI SZC VÁSÁRHELYI PÁL TECHNIKUM

Magasépítő technikus
Mélyépítő technikus
Környezetvédelmi technikus
Vízügyi technikus

 

NYÍREGYHÁZI SZC WESSELÉNYI MIKLÓS TECHNIKUM ÉS KOLLÉGIUM

Villanyszerelő
Divatszabó
Asztalos
Fodrász
Kozmetikus technikus

 

NYÍREGYHÁZI SZC ZAY ANNA TECHNIKUM ÉS KOLLÉGIUM

Általános ápoló
Mentőápoló

A KÉPZÉSEK RÉSZLETES LEÍRÁSA, ISKOLÁK

ABRONCSGYÁRTÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0722 24 01

Vegyipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő. Az abroncsgyártó végzettséggel rendelkező a gumiipari keverőberendezések használatával a gumitermékek előállítását végzi, ismeri a felépítő gépek és vulkanizáló berendezések technológiáját.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

ÁCS | Szakmajegyzék száma: 4 0732 08 01

Építőipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő. Az ács a legrégibb szakmák egyike, amelyet a hagyományos technikák mellett a gépesítés, előregyártás, digitalizáció jellemez. Az ács építi a tetőt, bont és felújít, valamint állványzatokat épít és zsaluzatokat szerel.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

ÁPOLÓ | Szakmajegyzék száma: 5 0913 03 01

Egészségügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 6 éves,- érettségi végzettséggel 3 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Kiemelkedő lehetőség, hogy az ápoló képzés okleveles technikus képzésként szervezhető meg, a tanulók képzését az iskolával szerződésben álló egyetem koordinálja, így lehetővé válik a középfokú tanulmányok beszámítása a későbbi felsőoktatási tanulmányokba, akár a képzési idő jelentős rövidítése mellett. A képzés megfelel a vonatkozó EU direktíva követelményeinek, így – a középfokú egészségügyi képzések közül egyetlen képzésként – a közösségi jog alapján az EU tagállamaiban automatikusan elfogadott végzettséget ad. Az általános ápoló részt vesz az egészségügyi ellátás során a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs folyamatokban. Munkája során alap- és szakápolási feladatokat végez. Képes felnőtt-, csecsemő- és gyermekápolási feladatokat ellátni, valamint háziorvosi praxisban és az alapellátás más színterein, otthonápolásban, geriátriai és hospice ellátásban, onkológiai ellátásban ápolóként tevékenykedni.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

ASZTALOS | Szakmajegyzék száma: 4 0722 08 01

Fa- és bútoripar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.  Az asztalos egy olyan szakma, amelyet a hagyományos kézműves munka mellett a gépi technológia, a digitalizáció jellemez. Az asztalos különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését, szerelését, javítását és felújítását végzi.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

BURKOLÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0732 06 03

Építőipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A burkoló szakember az épületek, építmények kültéri és beltéri hidegburkolatait, valamint a beltéri fal, és padlófelületek melegburkolatát készíti el, javítja és bontja. Az épület díszítő, valamint homlokzat-, lábazat burkolatait készíti, azokat javítja, felújítja és bontja, burkolatokat és térburkolatokat készít, javít, bont.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

CUKRÁSZ | Szakmajegyzék száma: 4 1013 23 01

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbéli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelő igényeire.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum

CUKRÁSZ SZAKTECHNIKUS| Szakmajegyzék száma: 5 1013 23 02

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vengdégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum

DIVAT-, JELMEZ- és DÍSZLETTERVEZŐ | Szakmajegyzék száma: 5 0212 16 02

Kreatív ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A divat- és stílustervező, jelmeztervező asszisztens vagy díszlettervező asszisztens munkakörökhöz kapcsolódhat.
A divat-, jelmez- és díszlettervező technikus vizuális műveltséggel, fejlett forma- és színérzékkel, rajzi-, festészeti-, művészeti- és öltözködési-, valamint bútortörténeti ismeretekkel rendelkezik, aki öltözék, színházi vagy filmes jelmez-kivitelezési tudással is rendelkezik, ért a díszlet-kivitelezés minden fázisához.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

DIVATSZABÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0723 16 03

Kreatív ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: női szabó szakmairány, férfi szabó szakmairány. A divatszabó a szín és forma divatirányzatoknak megfelelő egyedi vagy konfekcionált öltözéket állít elő. Egyedi terméknél megrendeléstől az értékesítésig a gyártás teljes folyamatát alkalmazza. Iparban a konfekcionált termékek széles skáláját készíti.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

EGÉSZSÉGÜGYI ASSZISZTENS | Szakmajegyzék száma: 5 0913 03 02

Egészségügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Az egészségügyi asszisztens a járóbeteg szakrendelőkben, gondozókban, orvos irányítása mellett, önállóan vagy vele együttműködve végzi a munkáját. Elősegíti és biztosítja a betegellátás, gondozás feltételeit, asszisztál a beavatkozásoknál, segédkezik a műszeres és fizikális vizsgálatok végzésében.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium

EGÉSZSÉGÜGYI LABORÁNS | Szakmajegyzék száma: 5 0914 03 03

Egészségügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: Klinikai laboratóriumi asszisztens, Szövettani asszisztens.
Az egészségügyi laboráns klinikai, kórházi vagy rendelőintézeti laboratóriumban vagy patológiai laboratóriumban dolgozik. A klinikai laboratóriumi asszisztens az emberekből származó különféle vizsgálati anyagokból megfelelő módszerekkel elemzéseket végez. A szövettani asszisztens feladata a különféle szövetminták technikai előkészítése az orvosi mikroszkópos diagnosztikára.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium

ELEKTRONIKAI MŰSZERÉSZ | Szakmajegyzék száma: 4 0713 04 02

Elektronika és elektrotechnika ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Az elektronikai műszerész a gyártó és a kiszolgáló ágazatok középfokú végzettségű elektronikai szakembere. Alapvető feladata az elektronikai berendezések összeszerelése és beállítása, valamint az elektromos és elektronikus eszközök, műszerek bemérése, javítása és karbantartása. Eltérő mérési eredmények esetén feladatai közé tartozik a hibák megkeresése és megszüntetése (hideg-forrasztások, fóliaszakadások és zárlatok, hibás alkatrészek). Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai, illetőleg a korszerű ESD (elektrosztatikus kisülés elleni) védelmi előírásokat.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

ELEKTRONIKAI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0714 04 03

Elektronika és elektrotechnika ágazat alapfokú végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Az elektronikai technikus a gyártó és a kiszolgáló ágazatok elektronikai és elektrotechnikai szakembere. Alapvető feladatai közé tartozik az elektromos, valamint elektronikus berendezések, műszerek tervezése, gyártása, összeszerelése, mérése, javítása és karbantartása. Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai, illetőleg a korszerű ESD (elektrosztatikus kisülés elleni) védelmi előírásokat.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Bánki Donát Technikum és Kollégium

ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS | Szakmajegyzék száma: 4 0732 10 03

Gépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Fémes anyagból, főként acélból készült lemezek, idomok, csövek, vázak és tartószerkezetek előkészítését, szerelését, hegesztését és ellenőrzését végzi. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi. Tanulmányozza és értelmezi a munkafolyamatokra, eszközökre, technológiákra vonatkozó dokumentációkat, terveket. Ismeri a szakrajz jelöléseit, a nézeteket, metszeteket. Megfelelő anyagismerettel rendelkezik. Gépipari alapméréseket végez, ennek alapján előrajzolni tud. Biztonsággal használja az alapvető kéziszerszámokat és kisgépeket

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

FAIPARI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0722 08 02

Fa- és bútoripar ágazat alapfokú végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A faipari technikus a bútoripari, épület-asztalosipari, fűrészipari termékek gyártásában vesz részt. Gyártmánytervezési, gyártáselőkészítési, gyártásszervezési, termelésirányítási, gyártástechnológiai és minőségellenőrzési feladatokat lát el, melyhez digitális technikát használ.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

FESTŐ, MÁZOLÓ, TAPÉTÁZÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0732 06 05

Építőipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Festő, mázoló, tapétázó feladata a különféle alapfelületek festése, mázolása, díszítése, megóvása a környezet hatásaival szemben. A megfelelő bevonatrendszer kiválasztásához elengedhetetlen a szakszerű felületdiagnosztika, majd a felület előkezelése – előkészítése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a munka, környezetvédelmi, és biztonsági előírások szerint végzi. Tevékenységével, a festési folyamat alkalmazásán keresztül részt vesz az építőipari technológiai folyamatokban.

Iskola, ahol indulhat a képzés:

Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola

FODRÁSZ | Szakmajegyzék száma: 5 1012 21 01

Szépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szakmához tartozó szolgáltatások magukba foglalják a haj-, a fejbőr, arc szőrzet formázását, tisztítását, ápolását, a különböző hajvágásokat, a vizes és száraz haj formázását, a haj tartós formaváltoztatását, színváltoztatását, alkalmi frizurát, tanácsadást. A fodrász szolgáltat: nőnek, férfinek, gyermeknek egyaránt.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

GÉPGYÁRTÁS-TECHNOLÓGIAI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0715 10 06

Gépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz gépalkatrészek gyártásának tervezésében, gyártásában, gépek, géprendszerek, mechanikus berendezések működtetésében, szerelésében, karbantartásában és javításában.
Meghatározza a gyártás technológiai adatait, biztosítja a gyártóeszközök üzemeltetési feltételeit. Irányítja az általa tervezett gyártási folyamatot. Gyártás közben méréseket, ellenőrzéseket végez, azok eredményét dokumentálja. Megtervezi a gépek karbantartási folyamatait és részt vesz azok végrehajtásában. Robotokat üzemeltet, azok működését felügyeli.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

GÉPI ÉS CNC FORGÁCSOLÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0715 10 07

Gépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Műszaki rajz alapján, a megmunkálandó anyag ismeretében megtervezi az adott alkatrész hagyományos szerszámgépen való gyártását, meghatározva az ehhez szükséges gépeket, eszközöket és technológiai adatokat. A szerszámgépen beállítja a forgácsolási jellemzőket és legyártja a munkadarabot. CNC megmunkálógépeken, gyártósorokon szakszerűen használja a munkadarab befogó- és továbbító eszközöket. Programot ír és tesztel egyszerűbb alkatrészek CNC gépen történő gyártására. A gép felszerszámozását követően hagyományos vagy CNC gépen alkatrészt gyárt.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

GÉPJÁRMŰ-MECHATRONIKAI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0716 19 04

Specializált gép- és járműgyártás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: szerviz szakmairány, gyártás szakmairány. A gépjármű-mechatronikai technikus a gyártósorról lekerülő új autó műszaki átvételénél végzi feladatait. Munkája során a minőséget műszeres vizsgálatokkal ellenőrzi, kiszűri és megjavíttatja az előforduló hibákat, előkészíti a gépjárművet értékesítésre.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium

GUMIIPARI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0722 24 02

Vegyipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Gumiipari feldolgozó üzemek középvezetésére alkalmas szakember, aki ismeri a műanyag és a gumi alapanyagok kémiai, fizikai, feldolgozás- és alkalmazástechnikai tulajdonságait, a gumi keverékkészítő, gumiipari félkész- és késztermék gyártó gépeket, szerszámokat és gyártástechnológiákat.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

GYAKORLÓ ÁPOLÓ | Szakmajegyzék száma: 5 0913 03 04

Egészségügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: felnőtt beteg ápoló szakmairány, csecsemő és gyermekápoló szakmairány, mentőápoló szakmairány.
A csecsemő és gyermekápoló a csecsemők és gyermekek ápolásában és gondozásában, a szülők megnyugtatásában közreműködik, az egyik legszebb hivatás. Feladatához tartozik kis betegeinek felkészítése a vizsgálatokra és beavatkozásokra, valamint a segítségnyújtás az orvos munkájához. A felnőtt beteg ápoló részt vesz az ápolási tevékenységben a gyógyító folyamatokban, betegoktatást végez, lelki támogatást nyújt. A mentőápoló a sürgősségi betegellátás területén a betegek mentésében és sürgősségi ellátásában vesz részt. A beteg, illetve a sérült megtalálási helyén vagy szállítása közben sürgősségi ellátást végez, közreműködik. Irányító csoport tagjaként a segélyhívószámon érkező bejelentéseket fogadja és koordinálja.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY-GYÁRTÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0711 24 03

Vegyipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Gyógyszerkészítmények gyártására vonatkozó speciális technológiai utasítás, recept vagy leírás alapján, magasabb képzettségű munkatárs szakmai irányítása és felügyelete mellett, önállóan végzi munkáját. A gyógyszerkészítmény-gyártó alapvető gyógyszerkészítmény-gyártási műveleti feladatokat hajt végre. Fogadja és feldolgozásra előkészíti a különböző gyógyszerformák segédanyagokat. A technológiai utasítások és gyártási előírások pontos betartása mellett megbízhatóan kezeli a nagy értékű műveleti berendezéseket; korszerű, automatizált, folyamatirányított technológiák végrehajtására képes.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

HEGESZTŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0715 10 08

Gépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A hegesztő különálló szerkezeti elemenként készült gépalkatrészeket, szerkezeti elemeket egymáshoz rögzít, különféle hegesztési technikák, eljárások alkalmazásával. A hegesztés során a munkadarabokat hővel, nyomással vagy mindkettővel egyesíti oly módon, hogy a munkadarabok között nem oldható fémes vagy nem fémes kapcsolat jön létre. Pontos, önálló szabálykövető magatartással tanulmányozza és értelmezi a munka tárgyára, céljára és a technológiára vonatkozó dokumentumokat. Ismeri és biztonsággal használja a kézi és kisgépes fémalakító műveletekhez használatos gépeket, szerszámokat, mérőeszközöket, védőfelszereléseket.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

IDEGEN NYELVŰ IPARI ÉS KERESKEDELMI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0417 13 01

Kereskedelem ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: gépjárműgyártás szakmairány, általános gyártás szakmairány, kereskedelmi logisztika szakmairány.
Az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus kereskedelmi és gazdasági területen (beszerzés, gyártás, értékesítés) a felmerülő folyamatokat, illetve a munkaügyi, pénzügyi és számviteli feladatokat látja el idegen nyelven. A szakképzett technikus a következő témaköröket idegen nyelven tanulja: beszerzési, gyártási, értékesítési és munkaügyi folyamatok, pénzügy, számvitel és a projektmenedzsment bizonyos részei.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

INFORMATIKAI RENDSZER- ÉS ALKALMAZÁS-ÜZEMELTETŐI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0612 12 02

Informatika és távközlés ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus adott cég munkatársaként helyben telepített, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök, szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését biztosítja.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

IPARI GÉPÉSZ | Szakmajegyzék száma: 4 0715 10 09

Gépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: ipar szakmairány, vegyipar szakmairány. Az ipari gépész a gyártósorok berendezéseinek, kisegítő részegységeinek szerelését, karbantartását, javítását végzi. Egyszerű munkadarabokról műszaki rajzot készít. A szakrajz alapján meghatározza a szerelési feladatok menetét, sorrendjét. Az alkatrészek kopásából és deformációból adódó károsodásainak javítási módszereit ismeri és a gyakorlatban is használja. Munkája során a gépészetben általánosan használt kéziszerszámok és kisgépek szakszerű és biztonságos használatával oldja meg feladatait.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

JÁRMŰFÉNYEZŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0716 19 08

Specializált gép- és járműgyártás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A járműfényező feladata a gépjárművek karosszériáinak felület előkészítése, felületkezelése, javítói vagy ipari fényezése.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

KAROSSZÉRIALAKATOS | Szakmajegyzék száma: 4 0716 19 11

Specializált gép- és járműgyártás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A karosszérialakatos gépjármű felépítmények javítását, részegységek összeépítését, gépjárművek külső szereléseit végzi. Karosszéria alvázak, önhordó karosszériák húzatópadon történő javítása is az ő feladata.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

KÁRPITOS | Szakmajegyzék száma: 4 0723 08 03

Fa- és bútoripar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A kárpitos szakmát többségben kézi munka, kisebb mértékben gépesítés, digitalizáció jellemzi. A kárpitos szövettel, bőrrel látványossá, különféle tartószereléssel, rugózattal, párnázó anyagokkal kényelmessé teszi a bútorokat, belső tereket, járműveket.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

KERESKEDELMI ÉRTÉKESÍTŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0416 13 02

Kereskedelem ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A kereskedelmi értékesítő a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat.
Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed továbbá az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésére, állagmegóvására

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola

KERESKEDŐ ÉS WEBÁRUHÁZI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0416 13 03

Kereskedelem ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A kereskedő és webáruházi technikus szakember feladata az áruforgalom tervezése, irányítása, lebonyolítása, kontrollálása, az áruk adás-vétele, amely magában foglalja a B2B (vállalatok egymás közötti értékesítése) és a B2C (vállalat és vásárlók közötti értékesítése) kereskedelmi és webáruházi értékesítést egyaránt.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum

KISGYERMEKGONDOZÓ, -NEVELŐ | Szakmajegyzék száma: 5 0922 22 02

Szociális ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A kisgyermekgondozó, -nevelő feladata elsősorban a gyermekek napközbeni ellátási formáiban (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, alternatív napközbeni ellátás, napközbeni gyermekfelügyelet) és egyéb gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen a 0-3 éves korú gyermekek nevelése, gondozása.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium

KOZMETIKUS TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 1012 21 03

Szépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A kozmetikus technikus kozmetikai alap és kiegészítő műveleteket végez, diagnosztizál, kezelési terveket állít össze, professzionális kozmetikumokkal dolgozik. Hozzájárul és támogatja az ápoltság, higiénia, szépség és egészség megőrzését.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

KŐMŰVES | Szakmajegyzék száma: 4 0732 06 08

Építőipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A kőműves hozza létre az épületek alapjait, legfőbb szerkezeteit, boltíveket és boltozatokat, lépcsőket épít, elvégzi a külső és belső vakolást. Keze nyomán lesz a tervből valóságos szerkezet, ezt követően előkészíti az épület befejezéséhez szükséges egyéb építőipari burkolási, szerelési, asztalos, festési munkálatokat.

Iskola, ahol indulhat a képzés:

Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

KÖRNYEZETVÉDELMI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0712 14 02

Környezetvédelem és vízügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: természetvédelem szakmairány, hulladékhasznosító, – feldolgozó szakmairány, környezetvédelem szakmairány, igazgatás szakmairány.
Napjainkban egyre fontosabb a környezetvédelem. A környezetvédelmi technikus ismeri a környezeti elemeket. Önállóan vagy mérnöki irányítással mérőműszerek segítségével megállapítja a környezetszennyező anyagok és egyéb egészségkárosító tényezők nagyságát, koncentrációját

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum

KÖZPONTIFŰTÉS- ÉS GÁZHÁLÓZATRENDSZER SZERELŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0732 07 03

Épületgépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő kiépíti és karbantartja a központifűtés rendszerét, a gázellátó rendszert, annak vezetékeit és a felhasználói készülékeket.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

KÖZSZOLGÁLATI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0413 18 01

Rendészet és közszolgálat ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Szakmairány: közigazgatási ügyintéző. Megismerkedik a közigazgatási tevékenységterület szabályaival, sajátosságaival, a leendő választott hivatás fontosabb szakmai elemeivel. A képzési folyamat során a gyakorlati képzés keretében a közigazgatási ügyintéző megismerkedik a kormányhivatalok tevékenység-rendszerének legfontosabb elemeivel.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

LOGISZTIKAI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 1041 15 06

Közlekedés és szállítmányozás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: logisztika és szállítmányozás szakirány, vasúti árufuvarozás szakmairány.
A logisztikai technikus feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási mód kiválasztása, a szerződés megkötése, szükség szerint az útvonal megtervezése. Összehangolja az összetett fuvarozási tevékenységet és ellátja a szállítás során felmerülő raktározási, kezelési feladatokat is.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

MAGASÉPÍTŐ TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0732 06 09

Építőipar ágazat alapfokú végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Önállóan vagy mérnöki irányítással épületek és más építmények építésével, felújításával, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Munkafolyamatok összehangolását, szervezését végzi. Az építőanyag gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A gyártás technológia folyamatát és készletét ellenőrzi.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum

MECHATRONIKAI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0714 19 12

Specializált gép- és járműgyártás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Magas automatizáltságú termelő-berendezés, berendezéscsoport hiba-meghatározását végzi, a hidraulikus, pneumatikus, IT vezérelt villamos rendszerekben hibajavítást végez, alkatrészeket gyárt. Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a gépeket szerelni, javítani, működésüket megismerni, megérteni, hibáikat kiküszöbölni.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium

MÉLYÉPÍTŐ TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0732 06 10

Építőipar ágazat alapfokú végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: közmű szakmairány, útépítő szakmairány, vízügy szakmairány. Önállóan vagy mérnöki irányítással műtárgyak és más létesítmények építésével, felújításával, átalakításával, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Munkafolyamatok összehangolását, szervezését végzi. Az építőanyag-gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A gyártás technológia folyamatát és készletét ellenőrzi.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum

MENTŐÁPOLÓ | Szakmajegyzék száma: 5 0913 03 11

Egészségügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A Mentőápoló a sürgősségi betegellátás területén a betegek mentésében és sürgősségi ellátásában vesz részt. A beteg, illetve a sérült megtalálási helyén vagy szállítása közben sürgősségi ellátást végez, közreműködik. Irányító csoport tagjaként a segélyhívószámon érkező bejelentéseket fogadja és koordinálja. Ajánlott minden fiatal számára, aki jó verbális képességgel rendelkezik, könnyen teremt kapcsolatot és fontos számára a mások iránti felelősségvállalás és a segítségnyújtás.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium

MŰANYAG-FELDOLGOZÓ TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0722 24 05

Vegyipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A műanyag-feldolgozó technikus szakma megszerzésével egy dinamikusan fejlődő iparág működésébe csatlakozik be. A műanyagfeldolgozó technikus a modern ipari környezetben felügyeli a műanyagfeldolgozó üzem teljes működését, beleértve a gépek működését, karbantartását és a munkaszervezést.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

PÉNZÜGYI-SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ | Szakmajegyzék száma: 5 0411 09 01

Gazdálkodás és menedzsment ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A pénzügyi-számviteli ügyintéző a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő részfeladatait önállóan végzi: könyvelési feladatokat lát el, számítógépes programokat használ, nyilvántartások vezetésében vesz részt, közreműködik egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

PINCÉR - VENDÉGTÉRI SZAKEMBER | Szakmajegyzék száma: 4 1013 23 04

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola

REHABILITÁCIÓS TERAPEUTA | Szakmajegyzék száma: 5 0923 03 09

Egészségügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: Gyógymasszőr szakmairány, Fizioterápiás asszisztens szakmairány.
A fizioterápiás asszisztens, együttműködve az egészségügyi személyzet tagjaival, elektroterápiás kezeléseket végez és felhasználja a víz és a gyógyvizek kedvező hatásait. A gyógymasszőr, diagnózis alapján, különböző, meghatározott típusú masszázst végez és felhasználja a víz és a gyógyvizek kedvező hatásait.
A rehabilitációs terapeuta az egészségügyi ellátó team tagja, és részt vesz a közvetlen betegellátásban, de akár önálló vállalkozás keretein belül is tevékenykedhet.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium

SPORTEDZŐ (A SPORTÁG MEGJELÖLÉSÉVEL) - SPORTSZERVEZŐ | Szakmajegyzék száma: 5 1014 20 02

Sport ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható sportágak: a szakképzettség megszerzésére irányuló képzés azokban a sportágakban szervezhető, amelyekben a sportról szóló 2004. évi I. törvényben foglaltaknak megfelelő országos sportági szakszövetség, vagy az országos sportági szakszövetség feladatait ellátó országos sportági szövetség működik.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

SZAKÁCS | Szakmajegyzék száma: 4 1013 23 05

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával, fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum
Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola

SZAKÁCS SZAKTECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 1013 23 06

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakács helyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében. Szaktudásával segít, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett munkát.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum

SZOCIÁLIS ÁPOLÓ ÉS GONDOZÓ | Szakmajegyzék száma: 4 0923 22 03

Szociális ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szociális ápoló és gondozó bentlakást vagy nappali ellátást biztosító szociális intézményekben, illetve az ellátást igénylő otthoni környezetében, gondozói munkakörben végzi tevékenységét. Életkoruk, egészségi, mentális vagy fizikai állapotuk miatt segítségre szoruló (idősek, fogyatékosok, pszichiátriai betegek, szenvedélybetegek, hajléktalansággal küzdő) személyeket ápol és gondoz.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

SZOCIÁLIS ÉS REHABILITÁCIÓS SZAKGONDOZÓ | Szakmajegyzék száma: 5 0923 22 06

Szociális ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szociális és rehabilitációs szakgondozó megtervezi, megszervezi, ellátja és irányítja a gondozási, ápolási feladatokat, foglalkozásokat, rehabilitációs tevékenységeket.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

SZOFTVERFEJLESZTŐ- ÉS TESZTELŐ | Szakmajegyzék száma: 5 0613 12 03

Informatika és távközlés ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szoftverfejlesztő és –tesztelő technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni. A programozási feladatokon túl adatbázisok tervezését és kezelését is elvégzi.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

TETŐFEDŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0732 06 14

Építőipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Felel az épület csapadék elleni védelméért. Munkaterülete a magastetők. Feladatkörébe tartoznak a kiselemes cserép- és palafedések, a nagytáblás homlokzat- burkolatok, beton, kerámia és természetes fedések. A nagyon látványos fedésű tetőket is tetőfedők építik. A motivált tanulók részt vehetnek hazai és nemzetközi szakmai versenyeken. A magyar versenyzők rendszerint & nemzetközi élmezőnyben végeznek öregbítve a tetőfedők jó hírnevét.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

TURISZTIKAI TECHNIKUS |Szakmajegyzék száma: 5 1015 23 07

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: turisztikai szervező szakmairány, idegenvezető szakmairány. Idegenforgalmi szakember, aki turisztikai vállalkozásokban végez szervezési, idegenvezetési, értékesítési, ügyintézői, információs munkát, miközben magas szinten kommunikál a vendégekkel, partnerekkel, munkatársakkal.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum

ÚTÉPÍTŐ, VASÚTÉPÍTŐ ÉS -FENNTARTÓ TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0732 06 16

Építőipar ágazat alapfokú végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Az Útépítő, vasútépítő és -fenntartó technikus az operatív vezető közvetlen munkatársa, összekötő szerepet tölt be az építésvezető, a mérnök és a művezető, valamint a szakmunkások között. Önállóan vagy mérnöki irányítással közlekedési építmények (utak, vasutak, gátak stb.) építésével, felújításával, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Kivitelezésben műszaki előkészítéssel kapcsolatos tevékenységeket végeznek, az üzemeltetésben pedig pályafelügyeleti tevékenységgel kapcsolatos feladatokat latnak el.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum

VÁLLLAKOZÁSI ÜGYVITELI ÜGYINTÉZŐ | Szakmajegyzék száma: 5 0411 09 02

Gazdálkodás és menedzsment ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves,- érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szakképzettséggel rendelkező alkalmas a vállalkozás ügyviteli feladatainak végrehajtására, közreműködik a számviteli és pénzügyi feladatok ellátásában, egyes részfeladatokat önállóan lát el. Kapcsolatot tart a munkatársakkal, ügyfelekkel, illetve rendezvényeket, megbeszéléseket szervez.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

VEGYÉSZ TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 0711 24 08

Vegyipar ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: általános laboráns szakmairány, termelési folyamatirányító szakmairány. A Vegyész technikus önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz vegyipari technológiai folyamatok végrehajtásában, ellenőrzésében, irányításában, készülékek, berendezések üzemeltetésében. Vegyipari minőségellenőrző-, illetve kutatólaboratóriumokban fizikai vizsgálatokat, analitikai és műszeres elemzéseket végez.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

VENDÉGTÉRI SZAKTECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 1013 23 08

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum

VILLANYSZERELŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0713 04 07

Elektronika és elektrotechnika ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Lehetséges szakmairányok: épületvillamosság szakmairány, villamos hálózat szakmairány, villamos készülék és berendezés szakmairány.
A villanyszerelő épületek, technológiák és hálózatok hagyományos és intelligens villamos és napelemes rendszerének kialakítását végző szakember. Az ipari villamos berendezés szerelése során kapcsoló és elosztó berendezést telepít, ipari energia elosztó vezetéket, kábelt, vezérlő- és szabályozókészüléket, berendezést szerel, javít. Feladatkörébe tartozik a villamos ellenőrző mérések, vizsgálatok és beállítások elvégzése is.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium
Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

VÍZ-, ÉS CSATORNARENDSZER SZERELŐ | Szakmajegyzék száma: 4 0732 07 04

Épületgépészet ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 3 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Tervek alapján különböző csőanyagokból hálózatokat épít ki. Egyedi és központi berendezési tárgyakat, vízgépészeti rendszer elemeket épít be a fürdőszobától az úszómedencéig.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium

VÍZÜGYI TECHNIKUS | Szakmajegyzék száma: 5 1021 14 04

Környezetvédelem és vízügy ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
Választható szakmairányok: általános (településen kívüli) szakmairány, víziközmű szakmairány, szennyvízkezelő szakmairány.
A vízügyi technikus megismerkedik a víz természetben betöltött szerepével, a kártételei elleni védekezéssel, munkája során szem előtt tartja a környezet védelmét.

Iskola, ahol indulhat a képzés:
Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum

További információkat találhat még a PÁLYAVÁLASZTÁS menüben.

2020/2021-es tanév keresztféléve

2021. februárban meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi képzésbe kapcsolódtak be:

Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium – Tiszalök:

Bádogos

 

2020/2021-es tanév 

2020. szeptemberben meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi képzésekbe kapcsolódtak be:

BÁNKI

Gépjármű-mechatronikai technikus

BENCS

Burkoló
Festő, mázoló, tapétázó
Kőműves
Kereskedelmi értékesítő
Szakács
Pincér-vendégtéri szakember

 

TISZALÖKI TELEKI

Logisztikai technikus
Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
Fodrász
Kozmetikus technikus
Két éves, érettségire felkészítő képzés technikumban
Burkoló (SZERVEZÉS ALATT ! )
Festő, mázoló, tapétázó (SZERVEZÉS ALATT ! ) 

TISZAVASVÁRI

Asztalos
Gyógyszerkészítmény-gyártó
Hegesztő
Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő
Szociális ápoló és gondozó
Vegyész technikus
Villanyszerelő
Két éves érettségire felkészítő képzés technikumban

SZÉCHENYI

Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Szoftverfejlesztő és -tesztelő

 

SIPKAY

Cukrász

VÁSÁRHELYI (ÉVISZ)

Magasépítő technikus
Mélyépítő technikus
Útépítő, vasútépítő és -fenntartó technikus
Vízügyi technikus

WESSELÉNYI

Divatszabó
Fodrász
Villanyszerelő

ZAY

Gyakorló ápoló
Általános ápoló

 

2019/2020-as tanév keresztféléve 

2020. februárban meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

  • Inczédy: Autóbuszvezető
  • Széchenyi: Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  • Zay: Mentőápoló

2019/2020-as tanév

2019. szeptemberben meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

BÁNKI

Autószerelő
Autótechnikus
Gépgyártástechnológiai technikus

BENCS

Burkoló
Diétás szakács
Eladó
Festő, mázoló, tapétázó
Kőműves
Sportedző (a sportág megjelölésével)
Szakács
érettségire felkészítő

INCZÉDY

CNC gépkezelő
Hegesztő
Informatikai rendszerüzemeltető
Járműfényező
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
Tehergépkocsi-vezető

 

TISZALÖKI TELEKI

Fodrász
Kozmetikus
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
érettségire felkészítő

TISZAVASVÁRI

Ápoló
Asztalos
Autóbuszvezető
Épület- és szerkezetlakatos
Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő
Gépi forgácsoló
Gyakorló ápoló
Gyógyszerkészítmény-gyártó
Hegesztő
Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő
Szociális gondozó és ápoló
Szociális szakgondozó
Tehergépkocsi-vezető
Vegyész technikus
Villanyszerelő
érettségire felkészítő

SZÉCHENYI

Irodai titkár
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Szoftverfejlesztő
Vállalkozási mérlegképes könyvelő

 

 

SIPKAY

Cukrász
érettségire felkészítő

VÁSÁRHELYI (ÉVISZ)

Magasépítő technikus
Mélyépítő technikus
Műemlékfenntartó technikus
Útépítő és -fenntartó technikus
Vasútépítő és -fenntartó technikus
Vízgazdálkodó technikus

WESSELÉNYI

Fodrász
Kozmetikus
Női szabó
Villanyszerelő
érettségire felkészítő

ZAY

Ápoló
Fizioterápiás asszisztens
Gyakorló ápoló

2018/2019-es tanév keresztféléve

2019. februárban meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a  jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

 

BENCS

Burkoló
Diétás szakács
Eladó
Kőműves
Szakács

 

 

INCZÉDY

Autóbuszvezető
Tehergépkocsi-vezető

TISZAVASVÁRI

Szociális gondozó és ápoló

 

 

WESSELÉNYI

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I.

 

 2018/2019-es tanév

2018. szeptemberben meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

BÁNKI

Autószerelő
Autótechnikus
érettségire felkészítő

BENCS

Szakács
Eladó
Pincér
Burkoló
Diétás szakács
Festő, mázoló, tapétázó

INCZÉDY

Informatikai rendszerüzemeltető
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
Hegesztő
Gépi forgácsoló
Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő
Tehergépkocsi-vezető
érettségire felkészítő

 

TISZALÖKI TELEKI

Festő, mázoló, tapétázó
Fodrász
Kozmetikus
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
érettségire felkészítő

TISZAVASVÁRI

Ápoló
Gyakorló ápoló
Vegyész technikus
Hegesztő
Kőműves
Szociális gondozó és ápoló
Villanyszerelő
Autóbuszvezető
Tehergépkocsi-vezető
érettségire felkészítő

SZÉCHENYI

Vállalkozási mérlegképes könyvelő
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Irodai titkár
Szoftverfejlesztő
Sportedző (a sportág megjelölésével)
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II

 

 

SIPKAY

Cukrász
érettségire felkészítő

VÁSÁRHELYI (ÉVISZ)

Környezetvédelmi technikus
Magasépítő technikus

WESSELÉNYI

Villanyszerelő
érettségire felkészítő

ZAY

Ápoló
Csecsemő és gyermekápoló
Gyakorló ápoló
Fizioterápiás asszisztens

2017/2018-as tanév keresztféléve

2018. februárban meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

BENCS

Burkoló
Diétás szakács
Festő, mázoló, tapétázó

 

 INCZÉDY

Autóbuszvezető

 

TISZAVASVÁRI

Asztalos
Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő
Szociális gondozó és ápoló
Kertész

 

ZAY

Gyakorló mentőápoló

2017/2018-as tanév

2017. szeptemberben meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

BÁNKI

Autószerelő
Gépgyártástechnológiai technikus

BENCS

Diétás szakács
Festő, mázoló, tapétázó
Kőműves
Pincér
Szakács

INCZÉDY

Érettségire felkészítő
Gáz- és hőtermelő berendezésszerelő
Hegesztő
Informatikai rendszerüzemeltető
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
Tehergépkocsi-vezető

 

TISZALÖKI TELEKI

Érettségire felkészítő
Fodrász
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I.
Kozmetikus
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

TISZAVASVÁRI

CNC gépkezelő
Érettségire felkészítő
Gyakorló ápoló
Hegesztő
Kertész
Központi fűtés és gázhálózat szerelő
Szociális asszisztens
Szociális gondozó és ápoló
Tehergépkocsi-vezető
Vegyész technikus

 

SZÉCHENYI

Irodai titkár
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I.
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II.
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Szoftverfejlesztő
Vállalkozási mérlegképes könyvelő

SIPKAY

érettségire felkészítő

VÁSÁRHELYI (ÉVISZ)

Magasépítő technikus

WESSELÉNYI

Autóbuszvezető
Érettségire felkészítő
Kozmetikus
Női szabó

ZAY

Ápoló
Gyakorló ápoló

2016/2017-es tanév keresztféléve

2017. februárban meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

 

BENCS

Diétás szakács
Eladó
Festő, mázoló, tapétázó
Kőműves
Szakács
Vendéglátó-üzletvezető

 

 

TISZAVASVÁRI

Gyógyszerkészítmény-gyártó
Szociális gondozó és ápoló

 

 

SZÉCHENYI

Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Sportedző

 

WESSELÉNYI

Divat-és stílustervező

 

2016/2017-es tanév

2016. szeptemberben meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi iskolarendszerű képzésekbe kapcsolódtak be:

BÁNKI

Érettségire felkészítő képzés
Autószerelő
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II

BENCS

Diétás szakács
Festő, mázoló, tapétázó
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Kőműves
Szakács
Vendéglátó-üzletvezető

INCZÉDY

Érettségire felkészítő képzés
Festő, mázoló, tapétázó
Hegesztő
Informatikai rendszerüzemeltető
Járműfényező
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
Tetőfedő

 

TISZALÖKI TELEKI

Érettségire felkészítő képzés
Festő, mázoló, tapétázó
Fodrász
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Kozmetikus

TISZAVASVÁRI

Érettségire felkészítő képzés
Gyakorló ápoló
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Szociális asszisztens
Vegyipari technikus
Villanyszerelő

SZÉCHENYI

Irodai titkár
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Vállalkozási mérlegképes könyvelő

 

SIPKAY

Érettségire felkészítő képzés
Cukrász
Diétás szakács
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Pincér
Szakács

VÁSÁRHELYI (ÉVISZ)

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II
Környezetvédelmi technikus
Mélyépítő technikus

WESSELÉNYI

Érettségire felkészítő képzés
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Kozmetikus
Villanyszerelő

ZAY

Ápoló
Gyakorló ápoló
Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II
Kisgyermekgondozó, -nevelő

2015/2016-os tanév keresztféléve

 

2016. februárban meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi 2 éves iskolarendszerű képzésbe kapcsolódtak be:

NYÍREGYHÁZÁN

autószerelő (esti)
diétás szakács (esti)
pénzügyi-számviteli ügyintéző (esti)
szakács (esti)
vízügyi technikus (esti)

TISZALÖKÖN

gyakorló kozmetikus (esti)
logisztikai ügyintéző (esti)

 

 

TISZAVASVÁRIBAN

hegesztő (esti)
szociális gondozó-ápoló (esti)

 A 2015/2016-os tanév 910 résztvevővel indult el felnőttoktatás keretében

2015. szeptemberben meghirdetett, ingyenesen megszerezhető második szakképesítésre a jelentkezők az alábbi 2 éves iskolarendszerű képzésbe kapcsolódtak be:

NYÍREGYHÁZÁN

villanyszerelő
számítógép szerelő-karbantartó
gépgyártástechnológiai technikus
magasépítő technikus
gyakorló ápoló
tetőfedő
pénzügyi-számviteli ügyintéző
ügyviteli titkár
vám-jövedéki termékdíj ügyintéző
pincér (esti, nappali)
szakács (esti, nappali)
cukrász (esti, nappali)

 

TISZALÖKÖN

gyakorló fodrász

 

TISZAVASVÁRIBAN

vegyipari technikus
szociális gondozó-ápoló
szociális szakgondozó