Szeptembertől a nyolcadikosok új iskolatípusokban, technikumban és szakképző iskolákban tanulhatnak tovább, ahová február 19-ig adhatják be jelentkezésüket.

A szakképzést folytató iskolákban történő széles szakmai alapozást követően a szakirányú oktatás a nagyvállalatoknál és KKV-knál, velük szorosan együttműködve történik majd. Szeretnénk megerősíteni a pályaválasztás előtt állókat, hogy a szakképzésben is van karrierlehetőség. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum olyan szakmai képzéseket kínál, amely megfelel a helyi gazdaság igényeinek és nagy hangsúlyt kap a duális partnereinkkel való együttműködés.

A sajtótájékoztatóra egy nagyvállalat és egy KKV vezetőjét hívtuk meg hangsúlyozva ezzel azt, hogy a gazdálkodó partnerekkel közösen kívánunk színvonalas szakképzést megvalósítani.

A vegyipari képzésben kiemelt partnerünk a MICHELIN Hungária Kft., amely képviseletében Dr. Nemes Attila gyárigazgató volt jelen a sajtótájékoztatón. Nyíregyháza, mint vegyipari központ biztos megélhetést és karrierlehetőséget nyújt a szakembereknek. Érdemes pl. Vegyipari technikusnak, Abroncsgyártónak jelentkezni.

Részt vet a sajtótájékoztatón a „2019 év vállalkozója” díjjal kitüntetett Soltész Attila, a 4S-2000 Termelő és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, aki a centrumunk „Szakma Nagykövete”, volt „Bánkis diák”, aki igazi példa arra, hogy a szakképzésben is van karrierút. Vállalkozása aktív szerepet vállalt eddig is a szakképzés népszerűsítésében és a tanulók gyakorlati képzésében.