A balkányi Steel-Building Kft. és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum 2019. október 11-én pályaorientációs napot tartott a vállalkozás Bocskai utcai telephelyén a Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos tanulói részére.

A rendezvényen a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gurbánné Papp Mária tájékoztatót tartott a Nyíregyházi Szakképzési Centrumról, a tagintézményeinkről, az itt folyó képzésekről, felnőttoktatásról. A cég ügyvezető igazgatója, Kovács Gábor tájékoztatta a tanulókat a Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a Steel-Building Kft. által szeptemberben közösen indított Hegesztő, Épület- és szerkezetlakatos és Gépi forgácsoló szakképzésekről, valamint bemutatta a vállalkozás elmúlt években végzett legfontosabb kivitelezési munkáit. A tanulók rövid üzemlátogatást is tettek, ahol betekintést nyertek a Steel-Building Kft-nél folyó gyártási folyamatokba, megismerkedhettek számos gép, berendezés működésével is. A rendezvény egy kvízjátékkal zárult, ahol a „Steel team” és a „Vakegerek” nevű csoportok nyújtották a legjobb teljesítményt és örömmel vették át a helyezésért járó ajándékokat.

Reméljük, hogy segítséget nyújtottunk a tanulóknak a pályaválasztáshoz és évek múlva már képzett szakemberként találkozunk néhányukkal a Steel-Building Kft-nél.