Második alkalommal rendezzük meg 2019. március 21-én a térség gazdálkodó szervezeteinek közreműködésével, a szakmák népszerűsítése és a duális szakképzés erősítésének céljából tematikus műhelynapunkat a GINOP-6.2.3-17-2017-00017 „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” című projekt keretében kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.

Itt lehetősége nyílik egy-egy cégnek bemutatkozni minden tagintézményünk érdeklődő tanulói és tanárai előtt. Megismerhetjük profiljukat, ötleteket meríthetünk a tanórákhoz, a további közös munkához.

A soron következő rendezvényen négy, térségünkben meghatározó gépész vállalat mutatkozik be: Járműszerelvényt Gyártó Zrt., Hot&Cold Therm Kft., T-Forg Trans Kft. és a STEEL-BUILDING Kft.

A cégek jó kapcsolatot ápolnak a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal és több tagintézményünkkel, mint a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben újonnan beszerzésre került hegesztő szimulátort Kerezsiné Viznyiczky Anikó a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanára bemutatja be.

A bemutatók után egyénileg is ki lehet próbálni a témával kapcsolatos eszközöket és kötetlen szakmai beszélgetés keretében tapasztalatokat cserélhetnek a cégek képviselői és a résztvevő tanárok.
Szeretettel várjuk a szakma iránt érdeklődő végzős diákokat, pályaorientációs tanárokat!

Helyszín:
Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhely, 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

Időpont:
2019.03.21. 09:00

9:00-9:05 Köszöntő

9:05-9:20 Járműszerelvényt Gyártó Zrt. bemutatkozása
– Dombrádi Gábor Gyáregységvezető

9:20-9:35 Hot&Cold Therm Kft bemutatkozása
– Benkő Zoltán János Ügyvezető

9:35-9:50 T-Forg Trans Kft bemutatkozása
– Molnár Imre Gyakorlati Oktatásvezető

9:50-10:05 STEEL-BUILDING Kft. bemutatkozása
– Kovács Gábor Ügyvezető

10:05-10:20 Hegesztő szimulátor a gyakorlatban
– Kerezsiné Viznyiczky Anikó tanárnő, Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
„Csináld magad!” – A hegesztő szimulátor gyakorlati alkalmazása a résztvevő tanároknak és diákoknak

Kötetlen szakmai beszélgetés