A GINOP-6.2.3-17-2017-00017 számú, Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése című projekt a Támogató döntése alapján 512,3 millió Ft, 100% intenzitású európai uniós vissza nem térítendő támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt megvalósításában a centrum és a tíz iskolája vett részt. A megvalósítás során hangsúlyt kapott a szakképzés népszerűsítése, a pályaválasztás előtt állók tájékoztatása, szakképző iskolák megismertetése.

A fejlesztés eredményeként a tanulói lemorzsolódás csökkentése érdekében hét új szakember alkalmazásával bővültek azok a tevékenységek, amelyek a szakképzés mai problémáira nyújtanak megoldást. A tartalmi fejlesztésben tanártovábbképzések, tananyagfejlesztések is megvalósultak a 36 hónap alatt. A fejlesztés eredményeként kialakításra került egy Digitális Közösségi Alkotóműhely, informatika szaktantermek, amelyek a robotika alkalmazását teszik lehetővé az oktatásban.

A projekt lehetőséget teremtett tanórán kívüli programok szervezésére, amelyek egyik célja tanulóink szociális hátrányának csökkentése, kompetenciáik fejlesztése volt.

A beruházás befejezésének időpontja: 2020.12.31.

További információ kérhető:

Dancsiskóné Bakos Katalin

projektmenedzser
+36 70 527 3094
dancsiskone@nyiregyhaziszc.hu