A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívására benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, amely a Támogató döntése alapján 512 384 688 Ft, 100% intenzitású európai uniós vissza nem térítendő támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt fektetünk a szakképzés népszerűsítésére, a pályaválasztás előtt állók tájékoztatására, iskoláink megismertetésére.

A tanulói lemorzsolódás csökkentése érdekében a projektben szakemberek segítségével bővítjük azokat a tevékenységeket, amelyek a szakképzés mai problémáira nyújtanak megoldást. A tartalmi fejlesztésben tanártovábbképzések, tananyagfejlesztések is megvalósulnak a 30 hónap alatt. Kialakításra kerül egy Digitális Közösségi Alkotóműhely, informatika szaktantermek, amelyek a robotika alkalmazását teszik lehetővé az oktatásban. A projekt lehetőséget teremt tanórán kívüli programok szervezésére, amelyek egyik célja tanulóink szociális hátrányának csökkentése, a kompetenciáik fejlesztése. Színház-, múzeumlátogatás, táboroztatás is szerepel a programok között.

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020. június 15.