A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a vállalati igények alapján indított képzést – az intézmény az új szakképzési rendszer adta lehetőségeket kihasználva a Sematic Hungária Kft.-vel és a Nyír-Lift Kft.-vel együttműködve kidolgozott egy új programkövetelményt, amely alapján 2021 januárjában CNC-vezérlésű lemezmegmunkáló gépkezelő szakképesítés indult el az NYSZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban. A képzésben 11-en vesznek részt, ők a cégek alkalmazásában állnak.

Magas szakmai színvonal

A résztvevők számára ingyenes képzés óraszámait s tartalmát a cégekkel közösen határozták meg és engedélyezték. Az elméleti órákat az iskolában, míg a gyakorlati foglalkozásokat az adott vállalatnál bonyolítják le, így a résztvevők már a tanulási folyamat alatt is azokon a gépeken sajátíthatják el a szakmai ismereteket, amelyeket későbbi munkájuk során használni fognak.

A képzés valós munkaerőpiaci igényeken alapul, mely után a résztvevők magas szakmai színvonalon kezdhetik meg a munkát a megvalósításban együttműködő cégeknél. A diákoknak és a vállalatoknak is érdemes kihasználni azt a lehetőséget, hogy a szakmai képzésben mindenki ingyenesen megszerezhet egy szakképesítést, ebben pedig a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, valamint tíz iskolája is segítséget nyújt.